Argentinië neemt wraak op Duitsers, Di María blinkt uit

Reacties

Argentinië heeft woensdagavond uitgehaald in het oefenduel bij Duitsland: 2-4. Het nam daarmee enigszins wraak voor de verloren WK-finale. Grote man bij de Zuid-Amerikanen was Manchester United-aankoop Ángel di María (foto, links).

Argentinië neemt wraak op Duitsers, Di María blinkt uit

Bij Duitsland deden de gestopte Miroslav Klose, Per Mertesacker en ex-aanvoerder Philipp Lahm niet mee, net als de nog geblesseerde Bastian Schweinsteiger: de opvolger van Lahm. De debuterende Argentijnse bondscoach Gerardo Tata Martino moest op zijn beurt superster Lionel Messi missen. Het deerde Argentinië nauwelijks, zo bleek in het duel dat met name door Manchester United-manager Louis van Gaal met groot genoegen bekeken zal zijn.

De Zuid-Amerikanen waren de betere in het duel dat werd geleid door onze landgenoot Björn Kuipers. Na een goede kans voor de thuisploeg, via de teruggekeerde Mario Goméz, zorgde prachtig samenspel tussen twee aanvallers die in Manchester hun brood verdienen voor de 0-1. Di María (door Van Gaal onlangs naar United gehaald) gaf met buitenkant links schitterend voor op City-spits Sergio Agüero, die simpel binnentikte.

Ángel di María geeft de bal met buitenkant links schitterend voor, waarna Sergio Agüero de 0-1 binnenschiet.
Ángel di María geeft de bal met buitenkant links schitterend voor, waarna Sergio Agüero de 0-1 binnenschiet.

Met nóg twee assists leek Di María de vernedering compleet te maken. Eerst gaf hij voor op Tottenham Hotspur-vleugelspits Erik Lamela, die de bal erg fraai in de kruising volleerde. Direct na rust belandde een vrije trap van de voormalige Real Madrid-speler op het hoofd van Federico Fernández, die binnenknikte. Het werd echter nog mooier voor Di María: met een subtiel stifballetje rondde hij een door hemzelf opgezette aanval af: 0-4.

In het vervolg zorgde de wereldkampioen er nog voor dat het demasqué in eigen huis in ieder geval qua score nog wat meeviel. André Schürrle tikte de bal uit een rebound binnen, waarna Mario Götze deed wat hij in de WK-finale ook al deed: scoren als invaller. Destijds bezorgde hij zijn land daarmee de wereldtitel, dit keer was het enkel een doekje voor het bloeden: 2-4.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.