Argentinië naar WK, Uruguay grijpt kans tegen Colombia

In navolging van onder meer Oranje heeft ook tweevoudig wereldkampioen Argentinië zich geplaatst voor het WK van 2014 in Brazilië. Een ruime zege bij hekkensluiter Paraguay volstond voor het bestellen van een ticket naar het land van de eeuwige rivaal. Nummer twee Colombia liet in een direct gevecht met Uruguay, dat een laatste strohalm greep, de kans op plaatsing liggen.

Argentinië naar WK, Uruguay grijpt kans tegen Colombia

Paraguay - Argentinië 2-5
De koploper van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule liet duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor het matig acterende Paraguay. Door twee goals van Lionel Messi, hij benutte twee keer een strafschop, en treffers van Sergio Agüero, Angel dí María en Maxi Rodríguez werd er ruim gewonnen. José Nunez en Roque Santa Cruz redden de eer namens de thuisploeg.

Dankzij de winst is een plek bij de topdrie voor de Argentijnen een feit. Aangezien de eerste vier ploegen een WK-ticket verdienen kunnen de laatste twee kwalificatieduels in alle rust afgewerkt worden door Messi & co, die zich als eerste (na gastland Brazilië) verzekerd weten van deelname aan het mondiale eindtoernooi.

Uruguay-Colombia 2-0
Colombia verzuimde plaatsing te bewerkstelligen. Op bezoek bij de Zuid-Amerikaanse kampioen Uruguay moest de nummer twee lijdzaam toezien hoe de Uruguayanen hun laatste kans grepen door twee late goals van Edinson Cavani (foto) en Cristian Stuani.

Ondanks de nederlaag is Colombia nog wel tweede met drie punten achterstand op het al geplaatste Argentinië. Nummer drie Chili, dat in een oefenduel met 2-2 gelijkspeelde tegen Europees en wereldkampioen Spanje, heeft 24 punten en staat maar twee punten achter Colombia.

Uruguay deelt de vierde plek met Ecuador, met drie punten voorsprong op Venezuela. In Zuid-Amerika plaatsen de eerste vier zich direct voor het WK en werkt de nummer vijf een play-off af met Jordanië, dat zich dinsdag ontdeed van Oezbekistan na strafschoppen.

Overige uitslagen
Bolivia - Ecuador 1-1
Venezuela - Peru 3-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen