Anita, De Jong en Krul zeven duels zonder manager Pardew

Reacties

Alan Pardew is fors gestraft na de kopstoot die hij vorige week zaterdag gaf aan Hull City-speler David Meyler. De manager van Newcastle United werd voor zeven duels geschorst door de Engelse voetbalbond (FA).

Anita, De Jong en Krul zeven duels zonder manager Pardew

Tijdens de 4-1 uitzege in het KC Stadium liet Pardew zich gaan en dat kwam hem eerder ook al op een boete van de club te staan. De FA voegde daar zeven duels schorsing aan toe. De eerste drie wedstrijden mag Pardew zich ook niet in het stadion vertonen. Van de bond kreeg hij een boete van zestigduizend pond, terwijl hij aan Newcastle honderdduizend pond (in totaal 192.000 euro) moest betalen.

Voor de bekendmaking van schorsing liet Pardew al weten niet in beroep te gaan. De manager van Newcastle United, waar de Nederlanders Vurnon Anita, Luuk de Jong en Tim Krul onder contract staan, ging meteen na de wedstrijd al diep door het stof.

'Ik heb enorm veel spijt. Het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik wilde hem wegduwen met mijn hoofd, maar dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Het was niet agressief bedoeld, maar ja, ik bewoog mijn hoofd naar hem toe. Dat kan gewoon niet. Het valt niet goed te praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.