Pardew na kopstootje: 'Dit valt niet goed te praten'

Reacties

Alan Pardew kan een langdurige schorsing verwachten naar aanleiding van zijn absurde gedrag zaterdagmiddag. De manager van Newcastle United deelde een kopstootje uit aan tegenstander David Meyler van Hull City. De FA stelt een onderzoek in naar het incident.

Pardew na kopstootje: 'Dit valt niet goed te praten'

Pardew trok na de wedstrijd, die zijn elftal mede door een doelpunt van Vurnon Anita met 4-1 won, direct het boetekleed aan. 'Ik heb enorm veel spijt', aldus de manager. 'Het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik wilde hem wegduwen met mijn hoofd, maar dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Het valt niet goed te praten.'

'Het was niet agressief bedoeld, maar ja, ik bewoog mijn hoofd naar hem toe. Dat kan gewoon niet. Mijn elftal was fantastisch. De enige die een slechte prestatie heeft geleverd ben ik. Mijn excuses. Ik vertegenwoordig een grote club en dit soort dingen kan gewoon niet', besluit Pardew.

Het is niet voor het eerst dat Pardew zich dit seizoen langs de zijlijn laat gaan. Tijdens het duel met Manchester City van 12 januari ging hij zwaar over de schreef door collega Manuel Pellegrini verbaal te schofferen. 'Ik kan vanaf nu beter op de bank blijven zitten tijdens de wedstrijd. Dit is niet het eerste incident waarbij ik betrokken ben', zegt Pardew dan ook wijselijk.

Wat manager Steve Bruce van Hull betreft hoeft Pardew na zijn uitgebreide excuses niet verder gestraft te worden. 'We accepteren zijn excuses. Ik heb respect voor de manier waarop hij de schuld op zich heeft genomen voor wat er gebeurde. Daarnaast mijn complimenten voor David Meyler. Hij had op de grond kunnen gaan liggen, maar hij bleef op zijn voeten staan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.