Anita breekt lans voor improductieve Luuk de Jong

Reacties

Luuk de Jong wacht nog op zijn eerste treffer in de Premier League , maar Newcastle United doet er volgens Vurnon Anita goed aan de aanvaller definitief in te lijven.

Anita breekt lans voor improductieve Luuk de Jong

De Jong kwam in januari naar The Magpies, die de aanvaller met een huur voor een half jaar verlosten van zijn perspectiefloze verblijf bij Borussia Mönchengladbach. Het gebrek aan goals in de Premier League lijkt het gelijk van de Duitse club aan te tonen, maar volgens team- en landgenoot Anita moet niet alleen gekeken worden naar de kille cijfers.

'Luuk werkt erg hard om de bal vast te houden, zodat we kunnen aansluiten. Dat is een zeer belangrijk onderdeel van zijn werk', zegt de middenvelder in de plaatselijke krant The Northern Echo.

'Helaas is de bal nog niet zo goed voor hem gevallen dat hij veel kansen heeft gekregen', vervolgt de oud-Ajacied. 'Maar ik ben ervan overtuigd dat dat voor het einde van het seizoen wel gaat gebeuren. Hopelijk pakt hij die kansen ook.'  

Met die door Anita voorziene treffers kan manager Alan Pardew wellicht worden aangezet de geldende optie te lichten en De Jong voor tien miljoen euro definitief over te nemen. Anita zou dat toejuichen. 'Ik denk dat Luuk ook na dit seizoen wil blijven, en ik hoop dat dat ook gaat gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.