Ancelotti: 'Wilde Diego López in 2006 al naar AC Milan halen'

Men keek raar op toen Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti, in navolging van zijn voorganger José Mourinho, Iker Casillas passeerde als eerste keeper. Naar nu blijkt is de Italiaan al langer gecharmeerd van diens vervanger, Diego López.

Ancelotti: 'Wilde Diego López in 2006 al naar AC Milan halen'

Mourinho, tegenwoordig in dienst bij Chelsea, maakte zich vorig seizoen in Madrid weinig populair door clubicoon Casillas op de bank te zetten. Het lijkt erop dat de excentrieke Portugees niet alleen in zijn oordeel stond; ook Ancelotti ziet het meer in López zitten. Sterker nog, hij is al langer fan van de oud-keeper van onder meer Sevilla en Villarreal.

'Ik ken Diego López al langere tijd, heb in 2006 al geprobeerd om hem naar AC Milan te halen, omdat toenmalig doelman Dida wat probleempjes had', onthult Ancelotti in Spaanse media. Saillant detail; López was op dat moment tweede keeper van Real Madrid, uitgerekend achter Casillas.

Komende zaterdag, als de Madrilenen voor El Clásico op bezoek gaan in Barcelona, zal López ook het doel verdedigen. Casillas keepte afgelopen week in de Champions League, zoals hij alle Europese duels het doel zal verdedigen. 'Het was geen gemakkelijke beslissing om Iker te passeren, het zijn allebei prima keepers. Iker is nog steeds een betrouwbare keeper, vandaar dat hij speelt in de Champions League.'

Ondanks zijn reserverol blijft Casillas wel gewoon bij De Koninklijke, verwacht de trainer. 'Hij wil hier blijven. En dat is ook belangrijk. Hij is de aanvoerder, is enorm ervaren en kan anderen motiveren. Dat doet hij heel goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen