Ancelotti verkiest sabbatical boven terugkeer bij Milan

Reacties

Carlo Ancelotti heeft het aanbod van AC Milan om terug te keren bij de club naast zich neergelegd. De Italiaanse trainer is naar eigen zeggen toe aan rust. Vlak voor zijn ontslag bij Real Madrid liet hij al weten een sabbatical te willen nemen als hij zou worden ontslagen.

Ancelotti verkiest sabbatical boven terugkeer bij Milan

Milan maakte er de afgelopen week geen geheim van dat het aan de onderhandelingstafel zat met Ancelotti. Een akkoord over een hernieuwde samenwerking kwam er niet, zo hebben de Rossoneri zojuist laten weten op hun eigen website. En dat terwijl eigenaar Silvio Berlusconi laatst nog liet weten te rekenen op de terugkeer van Ancelotti, tussen 2001 en 2009 met succes coach in San Siro.

Hoewel hem een gigantisch transferbudget en een riant salaris in het vooruitzicht was gesteld, heeft Ancelotti via Twitter laten weten een sabbatical te nemen. 'Ik wil AC Milan bedanken voor de belangstelling. Het was moeilijk om nee te zeggen tegen een club die ik zo liefheb, maar ik heb rust nodig', aldus de 55-jarige oud-speler, die vóór zijn twee seizoenen bij Real anderhalf jaar coach was van Paris Saint-Germain.

Wie Milan nu uit het sportieve dal gaat helpen is nog niet bekend. Het lijkt in ieder geval uitgesloten dat Filippo Inzaghi zijn nog één jaar doorlopende contract uitdient. De oud-spits werd dit seizoen teleurstellend tiende met de gevallen grootmacht. Sinisa Mihajlovic, maandag opgestapt bij Sampdoria, Vincento Montella (Fiorentina) en Unai Emery (Sevilla) worden genoemd als kandidaat-opvolgers van Inzaghi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.