Ancelotti na verlies: 'We hadden Di María niet nodig'

Carlo Ancelotti is na de nederlaag tegen Atlético Madrid in de strijd om de Spaanse Super Cup ingegaan op het niet selecteren van Ángel di María. De trainer van Real Madrid had hem niet nodig.

Vorig seizoen was Di María nog een van de sleutelspelers in het elftal van Madrid dat de Champions League won, maar door de komst van Toni Kroos en James Rodríguez is de Argentijn op een zijspoor beland. Toen hij niet eens werd opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Atlético werd er gespeculeerd over een transfer, maar dat is volgens Ancelotti niet aan de orde. 'Het was een technische beslissing. We hadden Di María niet nodig.'

Real kwam in de return, na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd, al binnen twee minuten op achterstand. Ancelotti zag dat zijn ploeg zich niet kon herstellen. 'We verloren de controle op de wedstrijd. We hadden meer balbezit nodig, dat deden we in de eerste helft wél goed. Na rust werd het lastiger en toen lieten we Atlético verdedigen op de manier waarop ze dat willen.'

Fout
Atlético-coach Diego Simeone werd naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding. Hij bood zijn excuses aan. 'Ik verontschuldig me voor een fout die ik niet had moeten maken. Ik reageerde overdreven zodat Juanfran snel terug het veld in kon, maar de scheidsrechter stuurde mij eraf.’

De Argentijn was dolgelukkig met de eerste trofee van het seizoen. 'Het is een beloning voor onze spelers en ons werk. We hebben in beide wedstrijden goed gewerkt en dat heeft ons de Super Cup opgeleverd. Deze prijs zorgt voor enthousiasme en dat maakt ons allemaal beter.'

'Er zijn mensen die zeggen dat de Super Cup een inferieure prijs is', voegde keeper Miguel Ángel Moyà toe. 'Maar voor ons heeft deze titel waarde. We hebben er namelijk voor geleden.'