Ancelotti ligt na winst Super Cup voor op schema Guardiola

Reacties

Carlo Ancelotti heeft in zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Bayern München al iets gepresteerd wat zijn voorganger Pep Guardiola nooit lukte. Na drie nederlagen in de strijd om de Duitse Super Cup had de Duitse kampioen zondag wél succes. Zonder de geblesseerde Arjen Robben, die al wel is begonnen met de looptraining, rekende Bayern af met Borussia Dortmund: 0-2.

Ancelotti ligt na winst Super Cup voor op schema Guardiola

Bij het toch hevig gerenoveerde Dortmund startten slechts drie nieuwelingen in de basis: Marc Bartra, Ousmane Dembélé en Sebastian Rode, die van nota bene Bayern overkwam. Bij de bezoekers was Mats Hummels het enige nieuwe gezicht, mede door het ontbreken van de geblesseerde Renato Sanches. Hummels keerde deze zomer na een verblijf van ruim acht jaar bij Dortmund terug in Beieren.

In de beginfase kwam Bayern München er nauwelijks aan te pas in het sfeerrijke Signal Iduna Park. Het is dat Manuel Neuer al vroeg in het seizoen in topvorm steekt, anders zou Der Rekordmeister binnen een mum van tijd tegen een uitzichtloze achterstand hebben aangekeken. Onder anderen Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang verzuimden om te profiteren van het labiele verdedigen aan de zijde van Bayern.

Franck Ribéry wordt op de huid gezeten door uitblinker Felix Passlack.
Franck Ribéry wordt op de huid gezeten door uitblinker Felix Passlack.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de ploeg van Ancelotti iets beter in het spel. Nu was Dortmund aan de beurt om te ontsnappen: Arturo Vidal kreeg het niet voor elkaar om in twee pogingen de bal langs doelman Roman Bürki te krijgen.

Ook het tweede bedrijf werd in gang geschoten met een Dortmund-offensief, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de onvermoeibare, pas achttienjarige rechtsback Felix Passlack. Nadat Neuer zich opnieuw in positieve zin had gemanifesteerd, opende Bayern de score. Vidal had deze keer zijn vizier wel op scherp staan om een vlotte counter af te ronden.

Als bij toverslag lukte er vervolgens nog maar weinig bij Dortmund, dat met het inbrengen van André Schürrle nog probeerde voor een ommekeer te zorgen. Thomas Müller gooide het duel echter niet lang daarna op slot door van dichtbij af te ronden, een domper die Dortmund niet te boven kwam. Smetje op de zege van Bayern was wel het uitvallen van Vidal vlak na zijn treffer. Het is nog onbekend hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Voordat de Bundesliga over twee weken toe is aan de eerste speelronde staat er eerst nog een bekerprogramma op de rol. Bayern München duelleert vrijdag met FC Carl Zeiss Jena, terwijl Dortmund maandag over een week afreist naar Eintracht Trier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.