Tuchel: 'Ancelotti heeft mij de ogen geopend'

Reacties

Carlo Ancelotti kan zondag in zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Bayern München een prijs pakken door Borussia Dortmund te verslaan in de strijd om de Duitse Super Cup. BVB-coach Thomas Tuchel vindt niet dat zijn ploeg nog langer als de rivaal van het oppermachtige Bayern kan worden gezien.

Tuchel: 'Ancelotti heeft mij de ogen geopend'

Afgelopen seizoen werd het tegen het einde van de competitie nog heel even spannend, maar uiteindelijk werd Der Rekordmeister in het laatste seizoen van de naar Manchester City vertrokken Pep Guardiola met tien punten voorsprong kampioen van Duitsland. Tuchel koos ervoor in de laatste duels spelers te sparen met het oog op de Europa League, omdat hij toch wel wist dat de titelstrijd gestreden was.

Ook komend seizoen verwacht de trainer van Dortmund geen spanning in de strijd om het Duitse kampioenschap. 'Het zal heel erg moeilijk worden de hegemonie van Bayern te verbreken. Ze hebben zich met Mats Hummels nog verder versterkt en hebben geen basisspelers verloren', zei Tuchel zaterdag tijdens zijn persconferentie.

Dat vicekampioen Dortmund met Hummels zijn aanvoerder verloor aan de kampioen, tekent volgens Tuchel de machtsverhoudingen. 'Het staat natuurlijk buiten kijf dat het heel erg zuur is dat Mats de directe concurrent opnieuw versterkt. Maar we zijn niet persoonlijk beledigd en dragen hem niks na. Mats heeft ervoor gekozen naar een van de beste clubs in Europa te gaan, een club die een treetje hoger staat dan wij.'

Met Ancelotti als opvolger van Guardiola denkt Tuchel dat daar geen verandering in komt. 'Ik ken Ancelotti als fan van AC Milan, als grote speler. Hij heeft mij de ogen geopend, laten zien hoe mooi voetbal kan zijn. Hij is een groot trainer en een aanwinst voor de Bundesliga. Hij zal ons allemaal naar een hoger niveau tillen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.