Anastasiou en Panathinaikos na tweeënhalf jaar uit elkaar

Reacties

Panathinaikos heeft Yannis Anastasiou ontslagen. De Griekse club gaat na tweeënhalf jaar op zoek naar een nieuwe trainer.

Anastasiou en Panathinaikos na tweeënhalf jaar uit elkaar

Op 18 april 2013 werd Anastasiou, die in Nederland als voetballer actief was voor achtereenvolgens Roda JC Kerkrade, Ajax, Sparta Rotterdam en Almere City FC, aangesteld als trainer van Panathinaikos. In zijn eerste volledige seizoen eindigde de club uit Athene als vierde, terwijl de voorbije jaargang beslag werd gelegd op de tweede plaats in de Super League.

Op dit moment bezet Panathinaikos, dat zondag thuis tegen aartsrivaal AEK Athene niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0), de tweede plaats. Maar na negen wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Olympiakos Piraeus al acht punten. Vorige week nog werd David Mendes da Silva als assistent toegevoegd aan de technische staf van Panathinaikos.

Voorzitter Giannis Alafouzos legt uit dat de club Anastasiou dankbaar is. 'Yannis kwam in 2013 naar Panathinaikos, toen de club in zwaar weer verkeerde. We hebben samen een plan gesmeed dat consistent uitgevoerd is. We hebben geweldige dingen bereikt, maar tijdens de samenwerking zijn ook van beide kanten fouten gemaakt. Toch willen we Yannis van harte bedanken voor zijn bijdrage aan de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.