Mendes da Silva stopt per direct en start trainersloopbaan

Reacties

David Mendes da Silva heeft op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer gezet. De zevenvoudig international wordt bij zijn club Panathinaikos doorgeschoven en is vanaf heden assistent-trainer.

Mendes da Silva stopt per direct en start trainersloopbaan

De verdediger annex middenvelder kwam in het verleden uit voor Sparta, Ajax, NAC, AZ, Red Bull Salzburg en zijn huidige Griekse werkgever. Dit seizoen speelde hij nog niet en dat zal ook niet meer gebeuren.

'Het het leven zit vol verrassingen', vertelt Mendes da Silva aan De Telegraaf. 'De kans die ik nu krijg om bij een topclub ervaring op te doen als trainer, kon ik niet laten lopen. Ik ben ambitieus en wil op termijn zelfstandig coach worden. Het speelde mee dat ik bij Panathinaikos eigenlijk alleen nog maar trainde en niet meer speelde, omdat onze trainer Yannis Anastasiou anderen beter vond. Maar desondanks was de keuze niet makkelijk.'

Mendes da Silva beleefde de nodige hoogtepunten in zijn loopbaan. Zo debuteerde hij onder bondscoach Marco van Basten in 2007 in Oranje. Uiteindelijk voegde hij daar onder het bewind van Bert van Marwijk nog zes interlands aan toe. Mendes da Silva werd in Oostenrijk kampioen, maar maakte ook onderdeel uit van de kampioensploeg van AZ in 2009 (foto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.