Anastasiou moet Griekse grootmacht uit het slop trekken

Yannis Anastasiou is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Panathinaikos. De veertigjarige oud-aanvaller van onder meer Roda JC, Ajax en Sparta Rotterdam heeft een akkoord bereikt over een driejarig contract en moet de gevallen Griekse grootmacht uit het slop trekken.

Anastasiou moet Griekse grootmacht uit het slop trekken

'Mijn doel is om rond jonge ambitieuze spelers een nieuw team te bouwen', meldt Anastasiou aan Voetbal International. 'De uitdaging is groot, maar die ga ik graag aan.' Dit seizoen heeft Panathinaikos zich niet kunnen plaatsen voor de play-offs om de voorronde van de Champions League. Na 29 speelronden heeft aartsrivaal Olympiakos Piraeus (inmiddels kampioen) 74 punten, exact het dubbele van Panathinaikos (37) dat daarmee zevende staat op de ranglijst.

Anastasiou was in januari aangesteld als assistent-coach bij het Engelse Reading. Door het ontslag van manager Brian McDermott in maart bleef het dienstverband in de Premier League echter beperkt tot twee maanden.

De vijfvoudig Grieks international was eerder werkzaam bij Panathinaikos. Tussen juni 2008 en december 2009 was hij assistent van toenmalig hoofdtrainer Henk ten Cate, die inmiddels -tijdelijk- bij Sparta is neergestreken.

'Mijn voordeel is dat ik de Griekse cultuur ken en ook elders in Europa gewerkt heb', weet de aanvaller. 'Ik heb er vertrouwen in dat we in de toekomst de strijd met Olympiakos aan kunnen.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen