Amrabat: 'Málaga-fans zeiden dat ik moest blijven'

Reacties

Nordin Amrabat heeft door een vierjarig contract met Málaga zijn Turkse avontuur definitief afgesloten. De 28-jarige aanvaller is gelukkig met het vooruitzicht veel aan spelen toe te komen, zo vertelde hij tijdens zijn officiële presentatie van vrijdag.

Amrabat: 'Málaga-fans zeiden dat ik moest blijven'

'Het meest bijzondere is dat ik nu écht een speler van Málaga ben', zei Amrabat. De aanvaller was weliswaar al sinds januari 2014 actief voor de Spaanse club, maar dat deed hij steeds als Galatasaray-huurling. Nu is de Marokkaanse international definitief ingelijfd.

Amrabat was blij dat Málaga na afgelopen seizoen de optie tot koop lichtte. 'Het was een makkelijke beslissing toen de club naar me toe kwam. Ik heb voor vier jaar getekend. Als ik door de straten liep, zeiden de fans dat ik moest blijven', aldus de aanvaller.

Maar hij dacht natuurlijk ook aan zichzelf. 'Speeltijd heeft iedere speler nodig en dat krijg ik hier. Het is hier fantastisch. De Primera División en een aangename stad. Dat zijn voor spelers ook belangrijke factoren. Ik ben gelukkig in Málaga en mijn vrouw ook.'

Amrabat, die in Nederland speelde voor onder andere VVV-Venlo en PSV, kwam in januari 2011 in Turkije terecht. Na anderhalf jaar bij Kayserispor vertrok hij naar Galatasaray. Voor de Turkse topclub speelde hij 34 competitiewedstrijden. Bij Málaga komt hij Adnane Tighadouini tegen, die overkomt van NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.