Málaga licht optie tot koop in huurcontract Amrabat

Reacties

De nieuwe wet over de Spaanse tv-rechten heeft ervoor gezorgd dat Málaga toch in staat is de optie tot koop in het huurcontract van Nordin Amrabat te lichten. De 28-jarige aanvaller mag voor een bedrag van 3,5 miljoen euro definitief vertrekken bij Galatasaray.

Málaga licht optie tot koop in huurcontract Amrabat

Door de financiële problemen was Málaga tot voor kort niet in staat dat bedrag te betalen, maar de nieuwe wet aangaande de verdeling van inkomsten uit tv-gelden heeft daar verandering in gebracht. Barcelona en Real Madrid mogen hun uitzendrechten vanaf 2016 niet langer individueel verkopen, waardoor alle Spaanse clubs verzekerd zijn van meer inkomsten.

Het levert Málaga dusdanig meer slagkracht op dat het vorige week aan Galatasaray heeft laten weten de optie in de verbintenis van Amrabat toch te lichten. Helemaal zeker is de overgang van de ex-PSV'er nog niet. De huidige nummer acht van Spanje onderhandelt met de Turkse topclub nog over de termijnen waarin de transfersom moet worden overgemaakt.

Amrabat speelde de laatste anderhalf jaar op huurbasis in Andalusië, omdat hij bij Galatasaray door de buitenlandersregel maar weinig aan spelen toekwam. Met acht goals en acht assists in 43 competitiewedstrijden presteerde de international van Marokko prima, waardoor de clubleiding van Málaga er veel aan gelegen is hem te behouden.

Mocht het toch niet tot een akkoord komen, dan behoort ook een terugkeer naar Cim Bom Bom tot de mogelijkheden. Na de zomer mogen Turkse clubs niet acht maar elf buitenlanders in de selectie opnemen. In Istanbul heeft Amrabat nog een contract tot medio 2017. Bovendien is er voldoende interesse van andere clubs. Zo zouden West Ham United en West Bromwich Albion hem op het oog hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.