Amevor wint opnieuw, Kameroen plaatst zich

Reacties

Met Mawouna Amevor (foto) van Go Ahead Eagles als basisspeler heeft Togo thuis met 1-0 gewonnen van Oeganda. Daarmee komt plaatsing voor de Afrika Cup een stuk dichterbij.

Amevor wint opnieuw, Kameroen plaatst zich

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de zeventigste minuut op naam van Serge Akakpo. Afgelopen zaterdag won Togo op bezoek bij Oeganda al met dezelfde cijfers. Daardoor staat het land nu tweede in Groep E, die verder bestaat uit Guinee en Ghana.

De nummers een en twee plaatsen zich voor de Afrika Cup van komende winter. De nummer drie speelt een play-off, terwijl de nummer vier met lege handen achterblijft.

Kameroen - Sierra Leone 2-0
Kwalificatie voor de Afrika Cup is zeker voor Kameroen na een 2-0 zege op Sierra Leone, dat daarmee zicht op plaatsing voor de eindronde in Marokko verder uit beeld ziet verdwijnen.

Leonard Kweuke en Stephane Mbia waren trefzeker voor Kameroen, dat koploper is in Groep D met tien punten na vier duels. Sierra Leone staat vierde (laatste) met een punt.

In de VI van deze week een uitgebreid verhaal over het Afrikaanse avontuur van Mawouna Amevor. U kunt deze hier bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.