Bony belangrijk voor Ivoorkust, Amevor debuteert met zege

Reacties

Wilfried Bony heeft bijgedragen aan een zege van Ivoorkust op DR Congo in de kwalificatie om het toernooi om de Afrika Cup. Mavouna Amevor debuteerde bij Togo met een overwinning op Oeganda. Soedan zorgde voor een enorme verrassing door Nigeria te verslaan.

Bony belangrijk voor Ivoorkust, Amevor debuteert met zege

Mozambique - Kaapverdië 2-0
Kaapverdië is uit tegen Mozambique verrassend met 2-0 onderuit gegaan. De Blauwe Haaien wonnen hun eerste twee kwalificatieduels op weg naar de strijd om Afrika Cup van 2015 in Marokko, maar Mozambique was dankzij doelpunten van Kito en Reginaldo te sterk. Garry Mendes Rodrigues, die ook een Nederlands paspoort heeft, stond in de basis bij Kaapverdië.

Oeganda - Togo 0-1
Oeganda heeft voor het eerst in dertien jaar tijd een thuiswedstrijd verloren. Daar was Togo, waar Mavouna Amevor als basisspeler zijn debuut maakte, verantwoordelijk voor. De verdediger van Go Ahead Eagles speelde in het nationale team samen met vedette Emmanuel Adebayor en zag Kokou Donou na een half uur de winnende treffer maken.

Democratische Republiek Congo - Ivoorkust 1-2
Ivoorkust heeft zich goed hersteld van de 4-1 nederlaag bij Kameroen. Uit tegen de Democratische Republiek Congo werd in de slotfase een 2-1 zege uit het vuur gesleept. Max Gradel maakte het winnende doelpunt, nadat Wilfried Bony (ex-Vitesse) Ivoorkust op voorsprong had gezet. Via een penalty zorgde Cedric Mongongu tussendoor voor de gelijkmaker. ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon zat voor het eerst bij de selectie van Ivoorkust, maar hij stond niet in de basis.

Sierra Leone - Kameroen 0-0
Kameroen is er niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Sierra Leone. De ploeg van bondscoach Volker Finke bleef, met ex-Ajacied Eyong Enoh in de basis, steken op een doelpuntloos gelijkspel. Nadat sterspeler Samuel Eto’o een punt achter zijn interlandloopbaan zette, won Kameroen nog overtuigend van DR Congo (2-0) en Ivoorkust (4-1), maar nu lijkt zijn gemis zich toch te doen voelen.

Congo - Zuid-Afrika 0-2
Zuid-Afrika heeft een belangrijke zege geboekt in aanloop naar de Afrika Cup van 2015. Uit tegen Congo werd met 2-0 gewonnen, dankzij doelpunten van Bongali Ndulula (met een spectaculaire omhaal) en Tokelo Rantie. Bij Bafana Bafana debuteerde de zeventienjarige Rivaldo Coetzee in de basis, waarmee hij de jongste debutant ooit is in het Zuid-Afrikaanse elftal.

De centrale verdediger van Ajax Cape Town was aan het eind van vorig seizoen een aantal weken op proef bij de moederclub uit Amsterdam. De in genade aangenomen Thulani Serero speelde de volledige wedstrijd op het middenveld van Zuid-Afrika.

Malawi - Algerije 0-2
Algerije is in de kwalificatiepoule voor de Afrika Cup nog altijd zonder puntenverlies. Op bezoek bij Malawi werd met 2-0 gewonnen, dankzij treffers van Rafik Halliche en Djamel Mesbah. Algerije werd afgelopen zomer op het WK pas na verlenging op de knieën gedwongen door wereldkampioen Duitsland. Daarna nam Christian Gourcuff als bondscoach het roer over en onder zijn leiding werden de eerste drie duels winnend afgesloten.

Soedan - Nigeria 1-0
Nigeria, dat afgelopen zomer nog de achtste finale haalde op het WK in Brazilië, ging verrassend onderuit op bezoek bij Soedan. Babeker Bakri zorgde met een kopbal voor het enige doelpunt in Khartoum. Van de laatste vijf wedstrijden verloor Nigeria er liefst vier en speelde ér één gelijk. De ploeg van bondscoach Stephen Keshi is hekkensluiter in Groep A, waardoor deelname aan de strijd om de Afrika Cup ver weg is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.