Amerikaans jeugdinternational Payne langer bij Groningen

Reacties

FC Groningen heeft drie jonge spelers aan zich gebonden. Onder hen ook Desevio Payne, die op het WK Onder-20 nog indruk maakte met de jeugdploeg van de VS.

Amerikaans jeugdinternational Payne langer bij Groningen

De negentienjarige Payne debuteerde afgelopen seizoen al in de Eredivisie en geldt ook in eigen land als groot talent. Als rechtsback was hij een vaste waarde in het team van de VS dat de kwartfinale haalde op het prestigieuze jeugdtoernooi. Na penalty's was de uiteindelijke winnaar Servië de Amerikanen de baas. Payne benutte overigens zijn elfmetertrap.

'Dit zijn dingen die je niet vaak meemaakt. Bondscoach Jürgen Klinsmann sprak ons nog toe via Skype. Echt geweldig om mee te maken. Ik las op Twitter dat er nu al gesproken wordt over de kwalificatie voor de Olympische Spelen voor USA onder-23, maar ik focus me vanaf nu volledig weer op FC Groningen', zegt Payne op de clubsite.

Buiten Payne legde FC Groningen ook Ajdin Hrustic en Oussama Idrissi (beiden negentien jaar) vast. Hrustic is een aanvallende middenvelder uit Australië met Bosnische roots, die nog twee jaar in de jeugd van Schalke 04 speelde. Idrissi, een rechtsbuiten, komt over van Feyenoord.

Alle drie de spelers tekenden een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.