Amateurs alsnog gestraft: veertien clubs punt in mindering

Reacties

De licentiecommissie van de KNVB heeft veertien clubs in de Tweede en Derde Divisie een punt aftrek gegeven. Deze beslissing staat haaks op de afspraken die met het oog op komend seizoen zijn gemaakt.

Amateurs alsnog gestraft: veertien clubs punt in mindering

Op de laatste bondsvergadering werd besloten de licentie-eisen voor amateurclubs te verlichten. Aanleiding was de straf die de KNVB in januari uitdeelde aan clubs die niet aan de voorwaarden omtrent contractspelers hadden voldaan. De strafeis was drie punten in mindering, waarna de amateurs in opstand kwamen.

De bestrafte clubs vonden de strafmaat buitenproportioneel en dus werd er op de laatste bondsvergadering besloten naar een nieuw licentiesysteem te kijken. De nieuwe afspraken zijn inmiddels goedgekeurd, maar deze gaan pas volgend seizoen in.

De beroepscommissie heeft gewacht met een definitieve uitspraak tot na de bondsvergadering en laat via de KNVB weten mild te zijn geweest. Dit vanwege de onlangs gemaakte afspraken voor volgend seizoen én het feit dat dit pas het eerste jaar is waar amateurs met dergelijke eisen te maken krijgen.

De vraag is nu of de amateurs akkoord gaan. Door de minpunten wordt het in bepaalde competities behoorlijk spannend. In de Tweede Divisie heeft AFC nu nog maar vijf punten voorsprong op nummer vijftien Jong Vitesse en in de Derde Divisie Zondag wordt het verschil tussen koploper De Dijk en Westlandia vijf in plaats van vier punten.

Clubs kunnen bij de voetbalbond niet meer in beroep gaan tegen de straf. Eerder werd gedreigd om de punten in mindering desnoods bij de burgerrechter aan te vechten.

De volgende clubs krijgen een punt in mindering:

Tweede Divisie: AFC
Derde Divisie Zaterdag: Harkemase Boys, ODIN’59
Derde Divisie Zondag: Be Quick 1887, Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana '31, Magreb '90, OJC Rosmalen, Quick '20, UDI' 19, Westlandia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.