Tweespalt onder amateurclubs over licentie-eis

Reacties

Terwijl veertien clubs uit de Tweede en de Derde Divisie de strijd aangaan met de KNVB om de licentievoorwaarde met betrekking tot het hebben van contractspelers op het derde en vierde niveau in Nederland, zijn er ook clubs die juist willen zien dat de afgesproken regel gehandhaafd blijft.

Tweespalt onder amateurclubs over licentie-eis

De voorzitters van de gerenommeerde amateurclubs Barendrecht, IJsselmeervogels, Spakenburg, Kozakken Boys, GVVV, DVS'33, Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg, VVSB, FC Lisse en Katwijk hebben middels een brief aan de KNVB aangegeven dat zij het niet eens zijn met de bezwaren van hun veertien collega-amateurclubs.

In de brief valt te lezen dat de ondertekenaars van deze brief geen moeite hebben met de licentie-eisen. 'Sterker nog, zij hechten eraan dat de clubs gehouden worden aan het licentiereglement zoals het door de ledenraad van de KNVB is vastgesteld. Door de discussie die de KNVB met de bestrafte clubs onlangs is gestart, dreigt een situatie te ontstaan waarbij de spelregels gedurende het spel worden gewijzigd. Dit is verre van wenselijk en ook feitelijk onjuist. De KNVB spreekt van de noodzaak van een gelijk speelveld. Juist dat is een reden om vast te houden aan de vastgestelde eisen. Diverse clubs hebben gehandeld naar het vastgestelde licentiereglement, investeringen gedaan en kosten gemaakt om daaraan te (gaan) voldoen. Het verlichten van de eisen in deze fase kan op deze manier gezien worden als een straf voor de clubs die hun zaken netjes op orde hebben.'

De clubs vragen in hun brief het bestuur van de CVTD (de overkoepelende organisatie van Tweede en Derde Divisie-clubs) in de discussies met de KNVB de belangen van alle clubs in de Tweede en Derde Divisie te vertegenwoordigen en de voetbalbond te verzoeken om de hierboven uiteengezette positie nadrukkelijk mee te nemen in hun afwegingen. Daarnaast vragen ze de KNVB de toegezegde evaluatie van het dossier "voetbalpiramide" al dit voorjaar te laten plaatsvinden, waarin nut en noodzaak van alle licentievoorwaarden dan tegen het licht gehouden kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.