Alves: 'Ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen'

Reacties

Onder grote belangstelling van de media maakte Afonso Alves donderdag zijn rentree op het trainingsveld bij SC Heerenveen. De Braziliaan heeft grote plannen.

Alves: 'Ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen'

'Nu ik weer fit ben is Heerenveen een serieuze optie. Ik ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen', zegt hij in gesprek met de NOS. De Braziliaan werd in het seizoen 2006/07 topscorer van de Eredivisie met 34 goals. Op 7 oktober 2007 maakte hij in de wedstrijd tegen Heracles Almelo zeven goals, een record in de Eredivisie.

De spits is inmiddels 34 jaar, maar heeft dus nog geen plannen zijn schoenen op te bergen. Vooralsnog traint hij met de beloften van de Friese club. Maar als het aan de speler ligt, sluit hij spoedig aan bij de A-selectie. 'Ik hoop het, maar ik weet niet of ik blijf of niet. Ik kan nog wel spelen, al ben ik ben wel geblesseerd geweest. Ik ben teruggekeerd naar Brazilië en heb een jaar niet gevoetbald.'

Rentree
Twee jaar geleden leek Alves ook al dicht bij een rentree in het Abe Lenstra Stadion, maar kwam toen uiteindelijk niet opdagen omdat hij er toch niet het juiste gevoel bij had. 'Als hij straks fit is en hij kan nog goed voetballen, dan is hij ook welkom in de selectie. Maar zover zijn we nog niet', bekijkt trainer Dwight Lodeweges de situatie van een afstandje.

Heerenveen kan overigens best wat aanvallende impulsen gebruiken. De door blessures geplaagde voorhoede van de Friezen scoorde slechts zeven keer in zeven duels. Mocht het tot een hereniging komen, zullen de fans volgens Lodeweges nog even geduld moeten hebben. 'Daar is het nu veel te vroeg voor. Hij heeft pas één keer meegetraind.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.