Als Roda JC degradeert komt Hendriks voor Van den Bunder

Investeerder en voormalig bestuurder Arnold (Nol) Hendriks wil bij Roda JC de touwtjes in handen nemen als de club uit Kerkrade degradeert. Algemeen directeur Marcel van den Bunder moet dan het veld ruimen.

Als Roda JC degradeert komt Hendriks voor Van den Bunder

Komende vrijdag praat Hendriks over de toekomst van de club met Peter Janssen, de voorzitter van Roda. En dus niet met Marcel van den Bunder. Hendriks heeft geen vertrouwen meer in een samenwerking met de algemeen directeur. 'De precieze reden houd ik voor me, maar mijn vertrouwen is geschonden', zegt de Heerlense textiel-ondernemer daarover.

Volgens de 77-jarige Hendriks zal hij er alleen instappen als de huidige hekkensluiter degradeert. 'Als ik investeer, wil ik adviseur zijn op het gebied van voetbal- en geldzaken. Ik hoop echt dat het niet nodig zal zijn. Blijft Roda in de Eredivisie, dan gaan ze volgens mij door op dezelfde weg. Ik heb daar mijn bedenkingen bij, maar die keuze is aan de club. In geval van degradatie zit Roda met een levensgroot probleem. Dan zal ik opstaan en erin stappen. Van den Bunder moet dan vertrekken.'

De directeur, die ook onder vuur ligt bij een deel van het personeel, zei onlangs dat hij bereid is op te stappen. 'Als Hendriks drieënhalf miljoen in Roda wil investeren, ben ik weg', liet hij optekenen in de Volkskrant.

Hendriks: 'Van den Bunder zei er niet bij hoeveel geld er extra nodig is om zijn contract af te kopen. Daarover moeten we dan ook nog eens gaan praten. Maar ik ben bereid garant te staan voor een bedrag van drie tot drieënhalf miljoen euro. Daarmee verwacht ik dat we het tekort bij degradatie kunnen opvangen. Zeker omdat ik de laatste weken ben platgebeld door andere mensen, sponsors die weer wat voor Roda willen doen als er een nieuwe wind gaat waaien. '

Lees het volledige bericht over Nol Hendriks en al het nieuws over Roda JC Kerkrade deze week in Voetbal International.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen