Roda verhuurt Secerovic en hoopt nog op komst Nwofor

Adnan Secerovic (21) speelt dit seizoen op huurbasis voor MVV Maastricht en lijkt een doorbraak bij Roda JC Kerkrade definitief te kunnen vergeten. De Bosniër kwam begin 2010 naar de Eredivisionist.

Roda verhuurt Secerovic en hoopt nog op komst Nwofor

Zijn transfersom en zijn salaris werden opgehoest door Arnold Hendriks, die daardoor feitelijk eigenaar van de speler werd. De investeerder bombardeerde Secerovic direct tot een groot talent, maar de technische mensen van Roda zagen het nooit in hem zitten. Op een invalbeurtje vlak na zijn komst na, thuis tegen RKC Waalwijk op 3 april 2010, speelde de middenvelder geen wedstrijd voor de Kerkradenaren.

In zijn tweede seizoen bij Roda JC werd hij verhuurd aan NEC, waar hij ook niet aan spelen toekwam. De afgelopen twee seizoenen bezorgde Hendriks zijn oogappel een plaatsje bij Fortuna Sittard. Ook daar werd Secerovic nooit een vaste waarde. Terug bij Roda wist hij opnieuw geen indruk te maken op trainer Ruud Brood, zodat hij nu weer mag vertrekken. Zijn contract loopt na dit seizoen af, al heeft zijn club nog wel een optie om te verlengen.

Nwofor
Overigens heeft Hendriks de hoop op de komst van Uche Nwofor nog niet opgegeven. De spits van VVV-Venlo, vorige week nog twee keer trefzeker voor de nationale ploeg van Nigeria, onderhandelt met een onbekende Engelse club die hem eerst in Kerkrade zou willen stallen. Hendriks zou dan wel het salaris voor zijn rekening moeten nemen. 'Als dat zo is en wij Nwofor gratis kunnen krijgen, zijn we natuurlijk geïnteresseerd', zegt algemeen directeur Marcel van den Bunder. 'Zelf hebben we geen budget meer om nog iets te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen