Jeugdopleiding Roda JC krijgt impuls dankzij investeerder

Roda JC Kerkrade staat op het punt om naast Arnold Hendriks met een tweede investeerder in zee te gaan. Met de financiële hulp van Frits Schrouff wil de Limburgse Eredivisieclub de jeugdopleiding naar een hoger niveau tillen.

Jeugdopleiding Roda JC krijgt impuls dankzij investeerder

Roda werkt al sinds begin jaren tachtig samen met Hendriks, die regelmatig de komst van directe versterkingen voor het eerste elftal financierde. Arouna Koné was een sprekend voorbeeld van die manier van zaken doen. De Ivoriaanse spits kwam in 2003 voor circa één miljoen euro over van Lierse SK en vertrok twee jaar later voor negen miljoen naar PSV.

De tijden dat Roda een succesvol handelshuis was, zijn echter voorbij. Met alle noodzakelijke bezuinigen als gevolg van de economische crisis in het achterhoofd beseft de clubleiding dat dat niet meer van deze tijd is. Met behulp van Schrouff wil de huidige nummer vijftien van de Eredivisie de jeugdopleiding een enorme impuls geven, zodat er in navolging van Guus Hupperts (foto) meer zelf opgeleide spelers de stap naar het eerste elftal kunnen maken.

De naderende samenwerking met Schrouff volgt kort op de aanstelling van Jon Dahl Tomasson als opvolger van de in de winterstop ontslagen trainer Ruud Brood. Tomasson stelde vrijdag bij zijn presentatie al gevallen te zijn voor het beleid en de toekomstplannen van Roda, dat de 37-jarige Deen voor een drieënhalf jaar aan zich heeft verbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen