Roda hoopt defensie te versterken met Brouwers en Kum

Roda JC Kerkrade werkt aan een terugkeer van Roel Brouwers. De 32-jarige verdediger uit Heerlen, die de eerste vier jaar van zijn loopbaan in Kerkrade doormaakte, heeft een aflopend contract bij Borussia Mönchengladbach.

Roda hoopt defensie te versterken met Brouwers en Kum

In zijn zevende seizoen bij de Duitse club staat Brouwers (foto) op pas vijf optredens, waarvan drie invalbeurten. Technisch manager Leon Vlemmings van Roda JC heeft hem telefonisch gepolst voor een terugkeer. 'Roel is een jongen van de club, woont in de buurt, voetbalt al jaren op hoog niveau én speelt op een positie die wij willen versterken', verklaart Vlemmings de toenadering tegen Voetbal International.

Brouwers heeft Roda JC in de wachtkamer gezet. 'Na de winterstop heb ik een gesprek met Gladbach', reageert hij. Brouwers heeft wel oren naar Roda JC. 'De club zit in mijn hart, het lijkt me mooi nog eens terug te keren. Ik weet dat ze me graag willen halen.' Een overgang nog deze winter acht hij onwaarschijnlijk. 'Ik heb begrepen dat Gladbach tussentijds niet veel wil veranderen.'

Op korte termijn biedt Christian Kum (28) mogelijk uitkomst. Roda JC informeerde bij SC Heerenveen naar de verdediger, die in Friesland nauwelijks nog aan bod komt. Het oplossen van de defensieve kwetsbaarheid is de eerste zorg van de nieuwe trainer Jon Dahl Tomasson, opvolger van de ontslagen Ruud Brood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen