'Als bij de concurrentie ebola uitbreekt maken we kans'

Reacties

Trainer Jan Everse van FC Dordrecht was na de nederlaag tegen Heracles Almelo realistisch: zijn ploeg kan degradatie niet meer ontlopen. Alleen als er nog iets geks gebeurt bij de concurrentie heeft Dordt nog een kleine kans, zo grapte hij.

'Als bij de concurrentie ebola uitbreekt maken we kans'

De Dordtenaren gingen met 2-3 onderuit, waardoor het gat met plaats zeventien inmiddels acht punten is. Everse ziet handhaving dan ook niet meer gebeuren. 'Ik denk dat de kans groter is dat we de Staatsloterij winnen dan dat we erin blijven', zo grapte hij voor de camera van FOX Sports. 'Dit wordt moeilijk... Heel moeilijk', sprak hij met een veelbetekende grijns.

'Als in Deventer, Breda en Almelo een massale griepepidemie of ebola uitbreekt, dan denk ik dat we nog een goede kans hebben', doelde hij met een knipoog op concurrenten Go Ahead Eagles, NAC en Heracles. 'Maar ook die kans is niet zo groot. Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk', concludeerde hij.

'Het is doodzonde voor die gasten', constateerde Everse ook. 'Ze werken zich uit de naad, maar worden weer niet beloond. Maar we hoeven ons niet te schamen voor de manier waarop we nu voetballen.' Om eerst met een grap te vervolgen. 'Maar er zijn nog vijftien punten te verdienen. Met uitwedstrijden tegen Vitesse en FC Twente en Ajax-thuis zie ik wel mogelijkheden, twee vingers in de neus. Nee, ik hoop dat we er nog vijf leuke wedstrijden van maken', sloot hij toch nog serieus af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.