'Als Bale een goede dag heeft wens ik België veel succes'

Reacties

Wales verdedigt zondagavond op bezoek bij België de koppositie van Groep in de EK-kwalificatiereeks. Op jacht naar de eerste deelname aan een Europese eindronde in de geschiedenis rekent bondscoach Chris Coleman op de impulsen van de altijd gevaarlijke Gareth Bale.

'Als Bale een goede dag heeft wens ik België veel succes'

Veel van de spelers die zondag op het veld van het Koning Boudewijn Stadion zullen staan, troffen elkaar tijdens de kwalificatiereeks van het WK 2014 ook al. In Brussel werd het in oktober 2013 bij afwezigheid van Bale 1-1, twee jaar geleden wonnen De Rode Duivels in Cardiff met 2-0, toen Bale wél van de partij was.

De nu 25-jarige steraanvaller van Real Madrid kwam destijds niet tot scoren, maar maakte in zijn daaropvolgende twaalf interlands liefst acht goals. Het zijn alleen al meer treffers dan Eden Hazard, Bales tegenhanger bij België, in zijn gehele interlandloopbaan, die toch al vijftig wedstrijden duurt, op zijn naam heeft geschreven.

Eden Hazard en Gareth Bale staan na confrontaties in de Premier League tussen Chelsea en Tottenham Hotspur nu opnieuw tegenover elkaar.
Eden Hazard en Gareth Bale staan na confrontaties in de Premier League tussen Chelsea en Tottenham Hotspur nu opnieuw tegenover elkaar.

Hoewel België, los van Hazard, een selectie heeft vol internationale topspelers rekent Chris Coleman daarom op zijn eenmansdestructiebedrijf uit Madrid. 'België heeft op elke positie kwaliteit, maar is niet onverslaanbaar. Kunnen de Belgen Baley stoppen? Als zij een goede dag hebben en Baley een slechte dag. Maar ik wens ze veel succes als Baley een goede dag heeft!', aldus de bondscoach van Wales, in de wetenschap dat met Vincent Kompany de belangrijkste defensieve sterkhouder bij België ontbreekt.

'Er wordt gezegd dat Wales een one-man team is, mensen hebben het alleen maar over Baley', vervolgt Coleman, die echter vindt dat de goede resultaten ook aan andere dingen zijn toe te schrijven. 'We nemen niet langer genoegen met een nederlaag, vergeleken met twee jaar geleden zijn we harder en gemener geworden, meer streetwise. We weten nu hoe we wedstrijden kunnen winnen.'

Wales-doelman Wayne Hennessey vindt bovendien dat Wales op meer Europese topspelers kan bouwen: Aaron Ramsey (Arsenal) en Joe Allen (Liverpool), die vorige maand ontbraken door blessures. 'Onze beste spelers zijn er allemaal weer bij, ze kunnen eindelijk eens samenspelen. Met zulke spelers moeten andere landen ook naar ons kijken en zenuwachtig worden. Zeker omdat België Kompany mist, een speler van wereldklasse. Al zijn de jongens die hem kunnen vervangen natuurlijk ook top', waarmee de Welshe keeper doelt op Toby Alderweireld, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen.

De wedstrijd tussen België en Wales staat zondag om 18.00 uur op het programma. Wales gaat met zeven punten uit drie duels aan de leiding in Groep B, België speelde een wedstrijd minder en verzamelde vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.