België ook tegen Wales zonder aanvoerder Kompany

Reacties

Vincent Kompany is afgehaakt voor het thuisduel van België met Wales in de EK-kwalificatie. Bondscoach Marc Wilmots maakte voor de vriendschappelijke interland tegen IJsland bekend dat de verdediger is teruggekeerd naar zijn club Manchester City.

België ook tegen Wales zonder aanvoerder Kompany

Vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou in de groepsfase van de Champions League (2-1 verlies) liep Kompany een kuitblessure op, maar hij meldde zich toch bij de nationale ploeg. Al snel was bekend dat de verdediger het duel met IJsland zou missen, maar de kwetsuur blijkt ernstiger dan aanvankelijk gedacht.

'Vincent zal nog eens tien tot twaalf dagen rust moeten houden', aldus Wilmots, die geen groot probleem wilde maken van de afwezigheid van zijn aanvoerder. 'Het is natuurlijk jammer dat hij niet kan meespelen tegen Wales, maar ik zal wel een oplossing bedenken.'

België is de kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk begonnen met een overwinning op Andorra (6-0) en een gelijkspel bij Bosnië-Herzegovina (1-1). Zondag komt koploper Wales, dat zeven punten vergaarde in drie duels, op bezoek in Brussel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.