Allrounder De Bruyne roemt goalgetter Dost

Reacties

Het is stuivertje wisselen voor uitblinkers Bas Dost en Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg, al spreekt de Belgische middenvelder vooral van een succesvolle combinatie.

Allrounder De Bruyne roemt goalgetter Dost

Ondanks de magere weken van Dost is De Bruyne nog steeds zeer te spreken over de samenwerking. ' We winnen heel veel en spelen ook goed voetbal. Het helpt natuurlijk dat er hier veel spelers rondlopen die vaak en makkelijk scoren, zoals bijvoorbeeld Dost. Bas en ik voelen elkaar goed aan. Hij is uitstekend in de box, dat is zijn spel', aldus de middenvelder tegenover Sportweekend.

De eerste maanden in 2015 was Dost met negen treffers in vier Bundesliga-wedstrijden nog de grote man bij VfL Wolfsburg, maar de laatste tijd draait het weer vooral om De Bruyne. De Belgische middenvelder was afgelopen donderdag met twee doelpunten en een assist al beslissend tijdens de Europa League-zege tegen Internazionale (3-1). Zondag tegen Freiburg gaf hij met één treffer, een assist en een versierde penalty wederom de doorslag, met opnieuw een anoniem optreden van Dost.

Gouden duo
Dost kwam voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren, waardoor zijn bizarre productie in 2015 voorlopig even stil ligt. Dost was dit jaar al elf keer trefzeker in de Bundesliga en twee keer in de Europa League. Toch kan nog steeds worden gesproken van een gouden duo, waarbij de één net iets meer afhankelijk is van de ander. Dost is de afmaker pur sang, maar van de elf competitiegoals in 2015 was De Bruyne vier keer aangever.

De Nederlandse spits is het eindstation bij Die Wölfe, terwijl De Bruyne voor creativiteit, assists én doelpunten zorgt. De 23-jarige Belg, die in januari 2014 overkwam van Chelsea, verkeert in de vorm van zijn leven en is de laatste weken niet te stoppen. Dat laten ook de cijfers zien. De Bruyne was in de competitie al negen keer trefzeker, maar bereidde ook nog eens zestien (!) doelpunten voor.

Ook in de Europa League toont De Rode Duivel zijn klasse met vijf doelpunten en vier assists. De laatste weken valt De Bruyne vooral op met doelpunten, maar als het aan Dost ligt moet de rappe aanvaller annex middenvelder weer de focus leggen op beslissende voorzetten. Dost werd door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje, maar wacht nu al twee weken op een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.