De Bruyne overschaduwt Dost opnieuw bij zege op Freiburg

Reacties

Hoewel Bas Dost voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren kwam, heeft VfL Wolfsburg tegen SC Freiburg de vijfde thuiszege op rij in de Bundesliga geboekt: 3-0. Kevin De Bruyne was opnieuw de grote man aan de kant van Wolfsburg, dat soeverein tweede blijft.

De Bruyne overschaduwt Dost opnieuw bij zege op Freiburg

Tot begin deze maand was Dost met negen treffers in vier Bundesliga-wedstrijden nog de grote man bij Wolfsburg, maar de laatste tijd draait het bij Die Wölfe vooral om De Bruyne. De 23-jarige middenvelder drukte met twee doelpunten al zijn stempel op de Europa League-zege tegen Internazionale (3-1). Tegen Freiburg gaf hij opnieuw de doorslag.

Al na negentien minuten stevende Wolfsburg af op de elfde thuiszege van het seizoen. De Bruyne strafte een kapitale fout van Freiburg-verdediger Marc Torrejón af met een schot in de korte hoek. In het laatste kwartier nam de ploeg van trainer Dieter Hecking definitief afstand. Een overtreding op De Bruyne betekende een penalty, die Ricardo Rodriguez benutte.

Toen Maximilian Arnold op aangeven van de Belgische nummer 10 van dichtbij ook nog de 3-0 maakte, was Dost al naar de kant gegaan ten faveure van Nicklas Bendtner. De 25-jarige spits was alleen in de eerste helft één keer dicht bij een goal. Ondanks zijn recente improductiviteit staat Wolfsburg tweede, met elf punten meer dan nummer drie Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.