Allegri: 'Moeten beter spelen dan in de heenwedstrijd'

Massimiliano Allegri hoopt dinsdag op een sterker AC Milan dan drie weken geleden, toen het in eigen stadion Barcelona versloeg in de achtste finale van de Champions League (2-0). Massimo Ambrosini baalt van het gemis van zijn ploeggenoot Giampaolo Pazzini.

Allegri: 'Moeten beter spelen dan in de heenwedstrijd'

'We moeten er staan tegen Barcelona', vangt trainer Allegri aan op de persconferentie. 'Ik denk dat we beter moeten spelen om te winnen dan we deden in de heenwedstrijd. De aanvallers moeten scherp zijn en de kansen afmaken. Maar we moeten wel kalm blijven, uiteindelijk is dit een wedstrijd zoals elke andere.'

Veel Milan-spelers kampen met fysieke problemen in de aanloop naar het duel. De deelname van Philippe Mexès, Kevin-Prince Boateng en M'Baye Niang is onzeker, terwijl Giampaolo Pazzini (geblesseerd) en Mario Balotelli (niet speelgerechtigd) niet meegereisd zijn naar Barcelona.

Robinho en Bojan Krkic lijken te kunnen spelen. 'Maar de wedstrijd duurt lang, dus we moeten voorzichtig zijn.' Voor Bojan zou het, indien hij speelminuten maakt, de eerste keer zijn dat hij tegen zijn oude club Barcelona in actie komt.

Aanvoerder Massimo Ambrosini vindt vooral de plotselinge afwezigheid van Pazzini een aderlating. De aanvaller liep vrijdag tegen Genoa (2-0 winst) een spierblessure op. 'Hij heeft sinds de komst van Balotelli laten zien zeer belangrijk voor ons te kunnen zijn. Zijn afwezigheid is een extra motivatie om door te gaan, zodat we hem die wedstrijd alsnog kunnen geven die hij dinsdag niet kan spelen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen