Alflen: 'Ik hoop dat het nu wat rustiger gaat worden'

Reacties

FC Utrecht-trainer Robby Alflen hoopt dat de misère bij zijn club nu ten einde is. Sportief draaien de Domstedelingen belabberd, de 3-1 nederlaag van zaterdagavond bij PSV was daar geen uitzondering op, en daar kwam het incident rond Anouar Kali recent bij.

Alflen: 'Ik hoop dat het nu wat rustiger gaat worden'

Na de winterstop haalde Utrecht één punt uit vijf duels. De zo gewenste opsteker kwam er ook in Eindhoven niet. 'We hebben er in ieder geval een wedstrijd van kunnen maken', zocht Alflen na afloop naar een lichtpuntje. 'Voor rust hebben we weinig weggegeven en lagen we op koers, maar na zeven minuten in de tweede helft stond het door twee snelle goals ineens 2-0. Uiteindelijk was het wel prima dat we PSV nog aan het wankelen kregen. Ik had zeker ook het gevoel dat de 2-2 nog kon vallen', aldus Alflen, die Memphis Depay in de slotfase de eindstand zag bepalen.

Het incident rond Kali, hij brak op de training bij een opstootje de kaak van ploeggenoot Kristoffer Peterson, hing de voorbije periode als een grauwsluier over de club.  'Maar ik ben blij dat ik herstel heb gezien bij mijn spelers', aldus Alflen, die erkende dat het komende duel met FC Dordrecht (volgende week zondag) cruciaal is. 'Het belang van die pot is mega. Dordrecht doet het best aardig na de winterstop, maar wij moeten ten koste van alles de punten in Utrecht houden. Mijn eigen situatie? Daar hou ik me niet mee bezig. Er gebeurt momenteel heel erg veel bij de club, maar ik verwacht en hoop wel dat het deze week wat rustiger gaat worden.'

Mogelijk gaat het vertrek van Kali aan die zo gewenste rust bijdragen. De beschimpte middenvelder staat op het punt te verkassen naar Qatar, waar de transfermarkt nog open is. Al voor de wedstrijd vertelde Alflen dat een vertrek van de afgelopen zomer van Roda JC Kerkrade overkomen middenvelder tot de opties behoort. 'Ik weet dat het speelt', vertelde Alflen. 'Ik denk dat een transfer het beste is voor iedereen. Daar denkt Kali hetzelfde over. Hij moet met de buitenwacht een strijd aangaan die moeilijk te winnen is. Bovendien moet de club verkopen aangezien dat met Tommy Oar niet gelukt is', doelde hij op de Australiër die, in tegenstelling tot Kali, over een aflopende verbintenis beschikt. Kali ligt nog vast tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.