VI Vandaag: PSV kan Eredivisie wéér minder spannend maken

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: PSV kan Eredivisie wéér minder spannend maken

  1. Titel weer dichter bij Eindhoven, vervolg Wang-effect?

Twee dagen nadat de 21ste speelronde in de Eredivisie eindigde, staan de volgende wedstrijden alweer op het programma. De Eredivisie-liefhebber komt volop aan zijn trekken zaterdagavond. Koploper PSV zal in eigen huis tegen het geplaagde FC Utrecht op zoek gaan naar de negende zege in competitieverband op rij. Een nieuwe overwinning brengt de titel nog een stapje dichterbij.

Kan FC Twente zich tegen seizoensrevelatie Excelsior revancheren voor de zeperd bij ADO? Duurt het Wang-effect voort nu de kersverse eigenaar van de Hagenaars niet bij het uitduel met FC Dordrecht is voor morele steun, of kan de hekkensluiter de strijd om handhaving weer helemaal opengooien?

Dendert de nieuwe nummer drie PEC Zwolle ook door op bezoek bij SC Heerenveen, dat woensdag nog knap Feyenoord bedwong? En wat gaat er gebeuren met NAC? Kunnen de Bredanaars eindelijk eens een succesje boeken, of zet Vitesse de opmars door in Breda? Het zal zaterdag allemaal blijken.

Kunnen de PSV'ers Luciano Narsingh en Memphis Depay al enige speelronden voor het einde van de Eredivisie juichen, maar dan met de Schaal?
Kunnen de PSV'ers Luciano Narsingh en Memphis Depay al enige speelronden voor het einde van de Eredivisie juichen, maar dan met de Schaal?
  1. Onvoorspelbaarheid en journalistieke banden

Op VI Premium gaat columnist Süleyman Öztürk zaterdag in op de heerlijke onvoorspelbaarheid van het voetbal. In de nieuwe aflevering van VI Insider komt de band tussen topvoetballers en journalisten aan bod. De rol van John Heitinga en Dirk Kuijt krijgt daarbij speciale aandacht. Lees op VI Premium ook alle verhalen uit de recent verschenen VI nog eens rustig na.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Derby-dag in Engeland, Spaanse clash en Duits programma

Wie van de onvoorspelbaarheid van de Eredivisie wil genieten kan dus vanaf 18.30 uur tot even na half elf aan de bak, maar ook in het buitenland staat er veel moois op het menu. In Engeland is het een ware derby-dag. Om 13.45 uur start de zaterdag vol topvoetbal met de Londense kraker Tottenham Hotspur-Arsenal. Vanaf 16.00 uur mag Ronald Koeman met Southampton aan de bak bij Queens Park Rangers en gaat koploper Chelsea op bezoek bij Aston Villa. Om 18.30 uur treden Liverpool en Everton aan voor de Merseyside-derby.

Wie liever een andere competitie verkiest boven de Eredivisie of de Premier League hoeft eveneens niet te wanhopen. In Spanje staat de Madrileense clash tussen Real Madrid en Atlético Madrid op het programma, oftewel de reprise van de Champions League-finale. In Italië nemen Juventus en AC Milan het in Turijn tegen elkaar op. In Duitsland gaat het tot voor kort soevereine Bayern op zoek naar de eerste competitiezege in 2015 en zal blijken of het mysterie van hekkensluiter Borussia Dortmund blijft voortduren.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

De Londense strijd tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is van oudsher een beladen duel. Hier een wedstrijdmoment uit 1968.
De Londense strijd tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is van oudsher een beladen duel. Hier een wedstrijdmoment uit 1968.
  1. Op 7 februari... 2009

'Stoppen schiet wel eens door je hoofd. Heb ik er nog zin in na wat er allemaal gebeurt? Aan de andere kant ben ik aan iets begonnen en wist ik al dat veel bij Ajax niet op korte termijn was te veranderen. Ik heb vaker geroepen dat ik de wijsheid niet in pacht heb, nooit gezegd dat ik een wereldtrainer ben. Ik probeer de spelers op de juiste manier voor te bereiden en optimaal te laten presteren.'

Bovenstaande woorden zijn van Marco van Basten, die precies zes jaar geleden trainer van Ajax was. Hij had vier dagen eerder met de Amsterdammers in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld en zou in de eerstvolgende wedstrijd met 4-1 verliezen bij Vitesse. Dat jaar werd Ajax derde en het AZ van Louis van Gaal kampioen. Het jaar daarop ging de titel naar FC Twente, waarna de hegemonie (vier titels) aanbrak.

Van Basten stond in februari al flink onder druk in Amsterdam en moest zelfs uitleg geven aan supporters die verhaal kwamen halen op het trainingsveld. Drie maanden later zou Van Basten na een pijnlijke 4-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam alsnog zelf de handdoek gooien. Met de kennis van nu zijn de woorden van Van Basten typerend. Net als toen hij recent bij AZ een stapje terugdeed na te hebben geconstateerd dat het bestaan als hoofdcoach hem niet ligt, en een rol in de luwte juist wél, durft San Marco zich zelfkritisch op te stellen. Evenals de huidige trainer Frank de Boer, die het na anderhalf seizoen overnam van Martin Jol, vertolkte Van Basten een grote rol in de geschiedenis van Ajax. Ook De Boer heeft inmiddels te maken met tegenvallende resultaten. Van hem is echter nog niet bekend wat hij na dit seizoen gaat doen.

Marco van Basten in 2009 tijdens het bekendmaken van zijn opstappen.
Marco van Basten in 2009 tijdens het bekendmaken van zijn opstappen.
  1. Jarig

Sergi Robero – Barcelona (1992)
VVV-Venlo – (1903)
Daniel Van Buyten – voormalig Belgisch international (1978)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.