FC Utrecht won 35 jaar geleden voor het laatst in Eindhoven

Reacties

● PSV won 38 van de 44 thuisontmoetingen met FC Utrecht in de Eredivisie (G5, V1), waaronder de laatste achttien op rij. De laatste overwinning van FC Utrecht bij de Eindhovenaren was in 1980.

FC Utrecht won 35 jaar geleden voor het laatst in Eindhoven

● FC Utrecht kwam in slechts drie van de laatste tien uitduels bij PSV in competitieverband tot scoren (drie doelpunten).

● PSV boekte tegen geen team meer competitiezeges dan tegen FC Utrecht (59 keer, net als tegen Sparta en NAC).

● Andersom noteerde FC Utrecht meer Eredivisie-nederlagen tegen PSV dan tegen elk ander team en incasseerde de ploeg ook het vaakst een treffer tegen de Eindhovenaren (217).

● PSV is ongeslagen in de laatste veertien Eredivisie-duels, de langste reeks sinds oktober 2010 (toen acht duels).

● PSV scoorde onder Phillip Cocu tegen geen team vaker in de Eredivisie dan tegen Utrecht (elf keer, net als tegen Go Ahead en ADO).

● Memphis Depay scoorde driemaal en gaf één assist in zijn laatste drie Eredivisie-duels met FC Utrecht.

● FC Utrecht boekte slechts één zege in de laatste zeven Eredivisie-duels (G1, V5) en pakte maar één punt in de vier meest recente competitiewedstrijden.

● Utrecht-aanvaller Tommy Oar maakte op 2 maart 2014 zijn laatste Eredivisie-doelpunt, maar verzorgde sindsdien wel negen assists.

● Willem Janssen scoorde in zijn Eredivisie-carrière alleen tegen zijn huidige club FC Utrecht (vijf) vaker dan tegen PSV (vier, net als tegen Heerenveen en Vitesse).


Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.