Akkoord tussen Ajax en São Paulo over Neres hangt in de lucht

Reacties

Ajax en São Paulo naderen een akkoord over David Neres. Volgens betrouwbare Braziliaanse media zijn beide partijen het vrijwel eens over de transfersom van zo'n vijftien miljoen euro.

Akkoord tussen Ajax en São Paulo over Neres hangt in de lucht

Het negentienjarige talent van São Paulo, tevens basisspeler van Brazilië Onder-20, is al langere tijd het belangrijkste target van de Amsterdammers. De vraagprijs van de Braziliaanse club was aanvankelijk echter te gortig voor Ajax, waardoor de transfer nog niet rond is. Mocht dat voor dinsdagavond nog altijd niet het geval zijn, dan geeft de club hem nog zeker niet op. In dat geval blijft hij een optie om komende zomer te strikken.

Braziliaanse media melden dat het laatste bod van Ajax vijftien miljoen euro bedraagt voor tachtig procent van de rechten. Daar lijkt São Paulo mee in te stemmen, wat de vleugelspeler de duurste Ajax-aankoop ooit zou maken na Miralem Sulejmani, die medio 2008 16,25 miljoen kostte. Neres is momenteel in Ecuador op een prestigieus jeugdtoernooi, waar Brazilië komende nacht de halve finale speelt.

Ook de Braziliaan Luiz Araújo, tevens spelend voor São Paulo, wordt als een interessante speler beschouwd, maar op hem is vooralsnog geen bod gedaan. Begin deze maand maakte VI melding dat Ajax ook Sam Larsson nadrukkelijk volgt. Vooralsnog heeft deze interesse niet geleid tot een bod aan SC Heerenveen. Daarvoor hebben de Amsterdam nog een dag de tijd.

Zowel de clubleiding als de technische staf hoopte deze transferwindow meer balans in de selectie aan te brengen, waarbij het vizier was gericht op een buitenspeler. Nu ook Anwar El Ghazi gaat vertrekken, zijn de opties met Amin Younes, Bertrand Traoré (die pas volgende week terugkeert van de Afrika Cup), Vaclav Cerny (die tobt met een rugblessure) en Justin Kluivert beperkt. Ajax heeft nog tot dinsdagavond 0.00 uur de tijd om de selectie te versterken, waarbij de club al meermaals aangaf alleen voor échte versterkingen te willen gaan.

Lees hier meer over hoe Peter Bosz de Ajax-selectie flink vernieuwde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.