Aké maakt rentree in bekerkraker, Haaland ontbreekt

Reacties

Nathan Aké staat in de basis bij Manchester City voor de FA Cup-kraker tegen Chelsea, in de halve finale van het bekertoernooi. Voor de Nederlander betekent het zijn rentree op het veld.

Aké maakt rentree in bekerkraker, Haaland ontbreekt
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Aké viel eind maart in de competitiewedstrijd tegen Arsenal uit met een kuitblessure. Pep Guardiola vreesde toen voor een langdurige absentie van de Nederlander. Aké was er echter al snel weer bij: woensdag zat hij bijvoorbeeld al bij de selectie voor de Champions League-topper tegen Real Madrid. De verdediger bleef toen van begin tot eind op de bank zitten.

Nu keert Aké terug in de basiself van City, dat zich na de CL-teleurstelling wil herpakken en aast op een plek in de FA Cup-finale. Op Wembley vormt Aké een defensie met Kyle Walker, John Stones en Manuel Akanji. City mist Erling Haaland, die geblesseerd is geraakt.

Bij Chelsea zijn veel blikken gericht op Cole Palmer, die afgelopen zomer van City naar Chelsea ging en afgelopen maandag nog vier keer scoorde in de 6-0 overwinning op Everton. Noni Madueke behoudt zijn basisplaats en verschijnt ook straks weer aan de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.