Ajax zorgt met winst voor meer ellende bij FC Twente

Ajax is op bezoek bij het kwakkelende FC Twente in het spoor van koploper PSV gebleven. De Amsterdammers stelden de overwinning al voor rust veilig: 0-2. Zo mondde het debuut van interim-coach Alfred Schreuder, hij volgde deze week bij de Tukkers de opgestapte Steve McClaren op, uit in een deceptie.

Schreuder zat nog maar net in de dug-out of hij zag zijn elftal al op achterstand komen. Niklas Moisander (foto boven) besloot van een flinke afstand uit te halen en zag zijn inzet buiten het bereik van doelman Nikolay Mihaylov het doel in draaien. Nog voor rust drukte Ajax de thuisploeg verder in de zorgen. Bij een vrije trap van Christian Eriksen, die zijn honderdste Eredivisieduel speelde, was het Toby Alderweireld (foto midden) die voor de 0-2 zorgde. De Belg verlengde de bal met zijn hoofd. Zo had Ajax opnieuw twee verdedigers nodig om tot scoren te komen en konden de aanvallers het net niet vinden.

Na de onderbreking legde FC Twente wel meer strijd aan de dag, maar bleef de zo gewenste aansluitingstreffer uit. Tim Hölscher en invaller Luc Castaignos waren daar dicht bij, maar Leroy Fer liet de grootste kans onbenut. Hij kopte de bal in de handen van Ajax-sluitpost Kenneth Vermeer.

Omdat ook Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en invaller Derk Boerrigter aan de andere kant de trekker niet overhaalden, bleef het bij 0-2. Ajax, dat voor het eerst sinds drie duels (Steaua Boekarest, ADO Den Haag en AZ) weer eens zegevierde, is zodoende nog altijd tweede met twee punten achterstand op PSV.

Voor FC Twente komt er maar geen einde aan de misère. Nog altijd is de ploeg in 2013 zonder overwinning. Ook de entree van Schreuder kon daar geen verandering in brengen. De achterstand van de Enschedese nummer vijf op koploper PSV bedraagt nu negen punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.