Vaste waarden terug bij Ajax, FC Twente met Bulykin

Trainer Frank de Boer heeft bij Ajax zijn vaste waarden weer opgenomen in zijn basiself. Waar hij woensdag in het verloren bekerduel met AZ (0-3) enkele basiskrachten rust gunde, keren zij nu terug. Bij FC Twente zijn Dmitry Bulykin en Tim Hölscher de meest opvallende basisspelers.

Vaste waarden terug bij Ajax, FC Twente met Bulykin

De achterhoede van Ajax is zoals vaker dit seizoen. Doelman Kenneth Vermeer ziet met Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander en Daley Blind de vaste vier namen voor zich.

Het Amsterdamse middenveld bestaat uit Christian Poulsen, Siem de Jong en Christian Eriksen. De Jong zal vanaf de rechterkant acteren, terwijl Eriksen iets meer als linkshalf zal starten.

Lasse Schöne is de valste rechtsbuiten van Ajax en vormt samen met Viktor Fischer (links) en Kolbeinn Sigthórsson (spits) de voorhoede. 'Ik denk dat dit momenteel mijn beste elf zijn', aldus De Boer, die zijn buitenspelers Jody Lukoki en Derk Boerrigter op de bank houdt.

Bij Twente is Robbert Schilder op tijd hersteld van zijn kuitklachten. Hij is de linksback van de Tukkers, waar Edson Braafheid vanwege een schorsing ontbreekt. In de spits heeft ook interim-coach Alfred Schreuder gekozen voor Bulykin in plaats van Luc Castaignos.

Omdat Hölscher als rechtsbuiten acteert, verhuist Dusan Tadic naar de linkerflank. Felipe Gutiérrez is de aanvallende middenvelder van Twente.

De volledige opstellingen

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, De Jong, Eriksen; Schöne, Sigthórsson, Fischer.

FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder; Fer, Janssen, Guttierez; Hölscher, Bulykin, Tadic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen