FC Twente snakt tegen Ajax naar eind van zwakke reeks

In de aanloop naar de 25ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan FC Twente en Ajax tegenover elkaar in de Grolsch Veste.

FC Twente snakt tegen Ajax naar eind van zwakke reeks

FC TWENTE - AJAX

De laatste zege van FC Twente op Ajax dateert van 8 november 2009 (1-0). De zes wedstrijden daarna (thuis en uit) grepen de Tukkers nooit meer de volle winst (G2, V4).

FC Twente verloor dit seizoen pas één van zijn elf thuisduels (tegen FC Utrecht, 2-4): W7, G3, V1.

Ajax hield in drie van zijn laatste vier uitwedstrijden de nul.

Opvallend: Ajax scoort dit seizoen meer in uitwedstrijden dan in de eigen Arena: 31 goals om 23.

Ajax kwam in zeven van zijn laatste acht uitduels met FC Twente telkens tot scoren en produceerde in die reeks liefst zeventien doelpunten.

FC Twente is het moeilijkst te passeren. Van de 231 doelpogingen tegen de Tukkers werden er 22 omgezet in een treffer. Een percentage van 9,52 procent.

FC Twente heeft dit kalenderjaar nog geen zege geboekt (G4, V2). De laatste overwinning was op 21 december in het uitduel met AZ (0-3).

FC Twente is dit seizoen nog steeds de ploeg die het vaakst de nul hield (elf keer). Ajax staat op negen clean sheets.

Ajax is het meest trefzeker van alle clubs in het eerste kwartier van de wedstrijd. De Amsterdammers troffen in die periode van de wedstrijd twaalf keer doel.

FC Twente daarentegen krijgt in het eerste kwartier de minste treffers tegen. Slechts één keer kregen de Tukkers in de eerste vijftien minuten een goal tegen.

Ajax kwam dit seizoen in 22 van zijn 24 competitieduels tot scoren. De ploeg van trainer Frank de Boer bleef alleen droog staan in de duels met Vitesse (thuis, 0-2) en FC Utrecht (uit, 0-0). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden, tenzij anders vermeld.

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's