Ajax wint tweede duel met Hannover wél en sluit trainingskamp af met zege

Reacties

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd tegen Hannover 96 wel weten te winnen. De basisploeg van John van 't Schip versloeg de 2. Bundesliga-club zondag met 1-2. Daardoor sluiten de Amsterdammers het trainingskamp in Cádiz met een goed gevoel af.

Ajax wint tweede duel met Hannover wél en sluit trainingskamp af met zege
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Hannover 96
Hannover 96

De reserves van Ajax gingen zaterdag kansloos met 0-3 onderuit tegen Hannover en daarom had de basiself van Ajax een dag later wat goed te maken. 

Ajax kwam een stuk beter voor de dag dan de dag daarvoor. Na een kwartier spelen was Kenneth Taylor dicht bij het openingsdoelpunt in het Estadio Municipal Antonio Barbadillo. Een lange bal van Borna Sosa op links werd binnengekopt door Brian Brobbey. Kort daarna schoot Steven Bergwijn knap de 2-0 binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van 't Schip kon tevreden zijn over het aanvalsspel van Ajax, maar zal de nodige minnetjes opgeschreven hebben bij de verdedigers. Devyne Rensch verloor de bal knullig en omdat Jorrel Hato en Josip Sutalo te ver uit elkaar stonden, kreeg Muhammed Damar alle ruimte om vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken.

Het beste bij Ajax was er in de tweede helft wel af. Het was vooral Hannover, dat in de rust alle spelers wisselde, dat meerdere kansen op een doelpunt kreeg, maar in de eindfase niet scherp genoeg was. Daardoor ontsnapte Ajax meerdere malen aan de 2-2. Van 't Schip hield het slechts bij het inbrengen van Chuba Akpom en Jaydon Banel.

Vlak voor tijd kreeg Hannover nog een kans op 2-2, maar Ajax overleefde het Duitse offensief en sluit het trainingskamp af met een zege. Over zeven dagen hervatten de Amsterdammers de competitie met een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.