'Ajax troeft Europese top af in strijd om Servisch talent'

Dejan Meleg is dicht bij een overgang naar Ajax. Het zeventienjarige talent van Vojvodina Novi Sad krijgt tot en met zaterdag de tijd te bewijzen dat hij het overeengekomen contract verdient.

'Ajax troeft Europese top af in strijd om Servisch talent'

'Ajax is een grote club en staat erom bekend jonge spelers de kans te geven', verklaart Meleg in De Telegraaf zijn keuze voor Ajax. De linksbenige middenvelder annex aanvaller stond ook in de belangstelling van onder meer Arsenal, Borussia Dortmund, Juventus en AC Milan.

Aangezien Meleg bij Vojvodina nog geen profcontract heeft, hoeft Ajax slechts een opleidingsvergoeding te betalen. Met het talent is al een driejarig dienstverband overeengekomen, maar Ajax wil Meleg eerst nog aan het werk zien. Als de transfer is afgerond gaat het contract in op 1 oktober, de dag dat hij achttien jaar wordt, en kan hij vanaf 1 januari 2013 in actie komen.

In het verleden was Ajax ook dicht bij het contracteren van onder anderen Miralem Sulejmani en Dusan Tadic tegen een opleidingsvergoeding. De spelers werden in Amsterdam aangeboden, maar niet goed genoeg bevonden. Uiteindelijk kwam Sulejmani bij SC Heerenveen terecht, aan wie Ajax in de zomer van 2008 ruim zestien miljoen betaalde. Tadic speelt op dit moment bij FC Groningen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's