Ajax lijkt Deens duo zaterdag 'gewoon' te kunnen gebruiken

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Lasse Schöne en Lucas Andersen zaterdag in het competitieduel met SC Heerenveen inzetbaar zijn voor Ajax. De beide Denen trainden donderdag voluit mee bij de Amsterdammers.

Ajax lijkt Deens duo zaterdag 'gewoon' te kunnen gebruiken

Andersen (links op de foto) meldde zich afgelopen week voor het eerst bij de Deense nationale ploeg, maar zijn debuut duurde slechts 27 minuten. In het oefenduel met Roemenië kreeg de twintigjarige Andersen een beuk tegen zijn gezicht, waardoor twee tanden los kwamen te zitten. Hij kreeg derhalve een speciale beugel aangemeten, maar dat alles lijkt hem niet meer te hinderen.

Ook Schöne deed de volledige oefensessie mee bij de ploeg van Frank de Boer. De 28-jarige sterkhouder meldde zich eveneens bij de nationale ploeg, maar keerde daags voor het duel in Roemenië alweer terug in Amsterdam. Hij had het eerdere EK-kwalificatieduel met Servië al moeten laten schieten, omdat hij na de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur last kreeg van zijn knie.

De enige international die nog niet op het trainingsveld verscheen, was de Zuid-Afrikaan Thulani Serero. Hij keert vrijdag terug, nadat hij bij de nationale ploeg hamstringklachten had opgelopen. Wél liet De Boer de talentvolle A-junioren Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny meetrainen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.