Ajax begroet Andersen met twee losse tanden en een beugel

Reacties

Het debuut van Lucas Andersen voor Denemarken duurde dinsdag 27 minuten. De jonge Ajacied kreeg tijdens het oefenduel met Roemenië een elleboog in het gezicht en moest zich laten vervangen met twee losse tanden.

Ajax begroet Andersen met twee losse tanden en een beugel

Waar het er aanvankelijk op leek dat er zelfs een paar tanden helemaal uit zijn mond geslagen waren, lijkt dat mee te vallen. 'Hij kreeg een flinke knal tegen zijn tanden, dus besloten we hem te vervangen', aldus de Deense bondsarts Søren Kaalund. 'Als het nog een keer zou gebeuren, loop je het risico dat de tanden er helemaal uit geslagen worden.'

De twintigjarige Andersen werd na het incident direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vervolgens een speciale beugel aangemeten. Vanuit Boekarest vloog Andersen direct door naar Amsterdam, waar hij verder onderzocht zal worden. Kaalund liet kort na de wedstrijd al weten dat de Ajacied terug in het hotel was en dat het goed met hem ging.

Schöne
De pech voor Andersen betekende ook voor Ajax een tweede Deense tegenvaller. Eerder keerde Lasse Schöne al eerder dan verwacht terug van de nationale ploeg. Hij liep tijdens de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur een ogenschijnlijk lichte knieblessure op, maar moest de twee interlands (EK-kwalificatieduel met Servie en het oefenduel in Roemenië) laten schieten. Of beide Denen zaterdag in actie kunnen komen tegen SC Heerenveen moet nog blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.