Debutant Andersen valt snel uit, verlies Denen in Boekarest

Reacties

Denemarken heeft zijn laatste interland van 2014 met 2-0 verloren op bezoek bij Roemenië. Lucas Andersen beleefde een debuut om snel te vergeten, aangezien hij al voor rust geblesseerd uitviel.

Debutant Andersen valt snel uit, verlies Denen in Boekarest

Mede doordat zijn clubgenoot Lasse Schöne met een knieblessure eerder was teruggekeerd naar Amsterdam, startte Andersen in de basis bij Denemarken. Maar de twintigjarige middenvelder van Ajax hield het slechts 27 minuten vol. Andersen raakte drie tanden kwijt na een elleboogstoot en werd vervangen door Rasmus Wuertz.

Aan de kant van Roemenië eiste Claudiu Keserü de hoofdrol voor zich op door twee keer te scoren. Op aangeven van Alexandru Chipciu, die halverwege binnen de lijnen was gekomen voor Lucian Sanmartean (ex-FC Utrecht), opende de spits van Steaua Boekarest in de 53ste minuut de score. Vijf minuten later was Keserü opnieuw trefzeker met zijn derde doelpunt in drie interlands.

Roemenië lijkt ook hard op weg naar deelname aan het WK van 2016 in Frankrijk, want na vier wedstrijden heeft de ploeg van bondscoach Anghel Iordanescu (foto) tien punten en is daarmee fier leider in Groep F. Denemarken, waar Andreas Bjelland (FC Twente) en Nicolai Boilesen (Ajax) in de basis startten en Simon Poulsen (AZ) als invaller speeltijd kreeg, bezet na vier duels de eerste plaats in Groep I.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.