Herstelde Serero keert tegen Barcelona terug in basis

Reacties

Thulani Serero is tegen Barcelona de controlerende middenvelder van Ajax. Trainer Frank de Boer verkiest hem boven Jaïro Riedewald, die de laatste twee competitiewedstrijden op die positie speelde.

Herstelde Serero keert tegen Barcelona terug in basis

Serero miste vanwege een hamstringblessure de heenwedstrijd tegen Barcelona (3-1 verlies), toen routinier Niki Zimling begon als verdedigende middenvelder. Ook tegen Go Ahead Eagles (3-1 winst) en Urk (4-0 zege) was Serero nog niet inzetbaar. Zaterdag maakte de Zuid-Afrikaan als invaller zijn rentree tegen FC Dordrecht (4-0 winst).

Nu Serero weer volledig hersteld is, vormt hij net als in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (1-1) het middenveld met Davy Klaassen en Lucas Andersen. In de punt van de aanval houdt De Boer vast aan Kolbeinn Sigthórsson, die net als tegen Dordrecht vanaf de flanken gesteund wordt door Lasse Schöne en Anwar El Ghazi, die voor het eerst mag beginnen in een Champions League-duel.

In de achterhoede treedt De Boer aan met zijn vaste kwartet, bestaande uit Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander en Nicolai Boilesen. Laatstgenoemde was ziek, maar is fit genoeg om te starten tegen de Catalanen.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Serero, Andersen; El Ghazi, Sigthórsson, Schöne.
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets. Xavi; Suarez, Messi, Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.