Ajax krijgt twee Zuid-Afrikaanse talenten op proef

Reacties

Ajax krijgt over tweeënhalve week met Yagan Sasman en Rivaldo Coetzee twee nieuwe Zuid-Afrikaans talenten op proef. Sasman en Coetzee zijn beiden zeventienjarige verdedigers afkomstig van Ajax Cape Town, waar Sasman zelfs aanvoerder is van de Onder 19-ploeg,.

Ajax krijgt twee Zuid-Afrikaanse talenten op proef

Dat Sasman mag meetrainen in Amsterdam, ziet hij zelf als een enorme stap voorwaarts in zijn loopbaan. 'Dit is een grote kans voor mij. Ik weet zeker dat ik bij Ajax veel kan leren, maar ook dat het niet te hoog gegrepen zal zijn. Ze spelen in hetzelfde systeem als Ajax Cape Town', zegt hij in gesprek met het Zuid-Afrikaanse KickOff.

Sasman neemt een voorbeeld aan zijn landgenoten Steven Pienaar (inmiddels speler van Everton) en Thulani Serero. Hij denkt net als zijn voorgangers bij Ajax voet aan de grond te kunnen krijgen in het Europese topvoetbal. 'Zij hebben een geweldige carrière. Ik heb het gevoel dat ik in hun voetsporen kan treden.'

Jeugdtoernooien
Ajax kent Sasman van zijn optredens tijdens de Future Cup (toernooi voor B-junioren) en de Copa Amsterdam (A-junioren). Coetzee speelde ook mee op de Copa Amsterdam, die vorig seizoen winnend werd afgesloten door Cape Town. Hij was in januari ook al een week op proef bij Ajax en speelde al zes duels in de hoofdmacht van de Zuid-Afrikaanse club.

Het aantal spelers van Ajax Cape Town dat doorbrak in de Amsterdame hoofdmacht is tot dusver op één hand te tellen. Behalve Serero en Pienaar slaagden ook Eyong Enoh en Benni McCarthy er ooit in de stap te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.