Westerveld blijft als keeperstrainer bij Ajax Cape Town

Sander Westerveld blijft behouden voor Ajax Cape Town. De 38-jarige Tukker, die de voorbije twee seizoenen het doel verdedigde van Ajax' filiaalclub, is akkoord over een eenjarig contract als keeperstrainer.

Westerveld blijft als keeperstrainer bij Ajax Cape Town

'De club deed me deze aanbieding nadat duidelijk werd dat ik en mijn gezin sowieso nog een jaar in Kaapstad willen blijven wonen', vertelt Westerveld aan Voetbal International.

Recent had de voormalige goalie van onder meer FC Twente, Vitesse, Liverpool, Real Sociedad en Oranje (zes interlands) aangekondigd in dienst te treden bij World Soccer Consult. Daarmee had hij zijn actieve loopbaan na achttien seizoenen beëindigd.

'Ik voelde me nog wel fit om door te gaan als prof', stelt Westerveld. 'Maar voor Ajax Cape Town was ik te duur; bovendien wilde de club verder met jonge keepers. Een aanbieding uit Nederland heb ik afgezegd.'

'Dit jaar bij Ajax Cape Town is een mogelijkheid om te kijken of het vak van keeperstrainer mij iets lijkt. Maar met mijn ervaring denk ik andere keepers wel te kunnen helpen. Al geloof ik dat mijn ambitie uiteindelijk meer op het makelaarsvlak ligt. Door de jaren heen is mijn netwerk behoorlijk gegroeid. Dit jaar zal ik, zij het op afstand, al wat voor World Soccer doen. Na dit seizoen zal dit nóg intensiever worden.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen