Zware delegatie Ajax deze week op werkbezoek in Kaapstad

Ajax vertrekt deze week met een zware delegatie naar Zuid-Afrika voor een werkbezoek aan Ajax Cape Town. Voetbaldirecteur Marc Overmars, algemeen directeur Michael Kinsbergen, financieel directeur Jeroen Slop, technisch hartlid Wim Jonk en manager talentontwikkeling Ruben Jongkind gaan poolshoogte nemen bij de zusterclub in Kaapstad.

Zware delegatie Ajax deze week op werkbezoek in Kaapstad

Het bezoek is pikant, omdat de clubs een half jaar geleden in conflict kwamen over het vertrek van trainer Jan Versleijen. De op voorspraak van Ajax aangestelde Versleijen stapte op, nadat het bestuur van Ajax Cape Town buiten zijn medeweten een technisch directeur had aangesteld.

Ook bij de Amsterdamse Ajax-leiding leidde die actie tot woedende reacties. Om de vinger beter aan de pols te kunnen houden in Kaapstad trad Overmars onlangs toe tot het bestuur van Ajax Cape Town. Slop had al langer zitting in dat orgaan.

Lees een uitgebreide reportage over Ajax, dat zijn Europese ambities opnieuw weet waar te maken, in Voetbal International. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer. En hier om meteen online te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen