VI-reportage: Ajax Cape Town zorgenkind in Zuid-Afrika

In de nieuwe editie van Voetbal International is een onthullende reportage te lezen over Ajax Cape Town, de Zuid-Afrikaanse zusterclub van Ajax uit Amsterdam. Na veertien jaar is er grote onrust rond Ajax Cape Town ontstaan. Inge Abraham, correspondente in Zuid-Afrika, beschrijft voor VI precies hoe dat in elkaar zit.

VI-reportage: Ajax Cape Town zorgenkind in Zuid-Afrika

Ajax lanceerde in 1999 zusterclub Ajax Cape Town. Vanuit Zuid-Afrika zou op termijn een constante toevoer van toptalent naar de Arena moeten ontstaan. Anno nu is Ajax Cape Town vooral een bron van conflicten. Ajax-directeur Marc Overmars uitte al eens het dreigement om de samenwerking stop te zetten. De Nederlandse landskampioen bezit 51 procent van de aandelen in de zusterclub.

In het verleden kwamen via Ajax Cape Town spelers als Steven Pienaar en Eyong Enoh naar Amsterdam. De laatste in de rij was de huidige selectiespeler Thulani Serero. Misschien wel meteen de laatste. Tegen VI zegt Cape Town-voorzitter George Comitis: 'Als Ajax Amsterdam meer zou investeren, zouden wij meer kunnen leveren.' Lees in de nieuwe editie van Voetbal International de complete reportage over de onrust rond Ajax Cape Town. Klik hier om het nieuwe nummer met de reportage over Ajax Cape Town direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen