Ajax wil faillissement van Ajax Cape Town voorkomen

Ajax heeft op de eigen clubwebsite laten weten dat het als grootaandeelhouder van Ajax Cape Town niet zal toestaan dat de Zuid-Afrikaanse satellietclub failliet zal gaan. Ajax heeft 51 procent van de aandelen en stelt alles op alles om de voetbalclub in Kaapstad te laten voortbestaan.

Ajax wil faillissement van Ajax Cape Town voorkomen

De landskampioen meent dat er geen grond is voor een faillissement. De dreiging van de Cape Town Stars - gevormd door de families Comotis en Efstathiou, die de overige 49 procent in handen hebben – om een faillissementsaanvraag voor Ajax CT te doen, zal vanuit Amsterdam worden gedwarsboomd.

Eerder vandaag verschenen in de Zuid-Afrikaanse media berichten dat enkele bestuursleden in de clinch liggen over de inkomsten uit televisiegelden. CEO George Comitis ontkende die berichtgeving eerder al en benadrukte op de clubsite dat Ajax Cape Town 'sterker is dan een paar individuen, die er een verborgen agenda op na houden.'

De Griekse families Comitis en Efstathiou kunnen al langer niet met elkaar door een deur. Twee weken geleden beschreef VI.nl nog hoe de komst van trainer Jan Versleijen afketste, eveneens door een ruzie binnen het bestuur.

Bekijk hier al onze video's